Breedband-project Kenniswijk krijgt Senter subsidie

Integrace realiseert in gezamenlijk project met Ordina en Omroep Brabant een breedband portal...

Kenniswijk is een experimenteeromgeving in de regio Eindhoven waarin consumenten toegang hebben tot innovatieve producten en diensten op het gebied van computers, (mobiele) communicatie en Internet. In Kenniswijk worden dergelijke producten en diensten aan de praktijk getoetst, en wordt bezien welke sociale en economische effecten er zich na verloop van tijd voordoen. In het project ligt een focus op de mogelijkheden en effecten van breedband.

In het project, dat binnenkort start, zal worden bestudeerd welke mogelijkheden een breedbandige infrastructuur biedt voor het on-demand aanbieden van content. De wijze waarop gebruikers binnen de totale aangeboden verzameling van videocontent willen en kunnen zoeken zal hierbij een belangrijk aandachtpunt zijn. Als onderwerp van studie/experiment is gekozen voor De Wandeling, momenteel het best bekeken programma van Omroep Brabant.

Het project wordt uitgevoerd in een nauwe samenwerking tussen Omroep Brabant, Ordina en Integrace. Vanwege het zeer innovatieve karakter is recent door Senter subsidie verleend.