Omroep Brabant begint met Uitzending gemist

Uitzending gemist? De tv-programma’s van Omroep Brabant zijn nu ook achteraf via internet te bekijken...

De tv-programma’s van Omroep Brabant zijn nu ook via internet te bekijken. De omroep heeft daarvoor op de eigen website www.omroepbrabant.nl een pagina  “Uitzending gemist” ingericht. Op die pagina zijn alle vaste programma’s van Omroep Brabant Televisie een dag na uitzending online te bekijken.

Met deze nieuwe functie sluit Omroep Brabant aan bij een duidelijke trend. Steeds meer mensen willen ook via het internet televisie kijken. In het geval van Omroep Brabant gaat het vooral om mensen in het landelijk gebied (zonder kabelaansluiting) en mensen die buiten de provincie wonen.

Voor deze functie maakt de omroep gebruik van het loggingsysteem NetCast (Music & Images Broadcast Services) en het contentmanagementsysteem Sitemanager (Integrace). NetCast zorgt voor de automatische (!) export van de video naar de mediaserver van Omroep Brabant. Dat gebeurt in drie kwaliteiten: 40, 200 en 400 Kb. Met behulp van de Sitemanager worden de verschillende videobestanden op de website aangeboden.

Voorlopig zijn de televisieprogramma’s van Omroep Brabant alleen via www.omroepbrabant.nl/uitzendinggemist  te bekijken. In een later stadium zullen de programma’s ook via de portal omroep.nl worden ontsloten.