Omroep Brabant wint NL-Award voor beste website

Donderdag 16 februari zijn de NL-Awards uitgereikt, de jaarlijkse onderscheidingen voor de beste regionale radio- en tv-programma’s, met Omroep Brabant als overtuigende winnaar.

Volgens de jury is de winnaar een echte regioportal: ‘De site van Omroep Brabant maakt volop gebruik van de mogelijkheden die internet biedt om audio, video en tekst te combineren en te integreren. De vormgeving verrast steeds met nieuwe vondsten’. De prijs voor Omroep Brabant werd uitgereikt tijdens de ROOS-Dagen in Lattrop, een jaarlijks congres voor medewerkers van de Nederlandse regionale omroepen. U download hier het juryrapport.

De nieuwe internetcategorie is ingesteld door ROOS, de koepelorganisatie van de regionale omroepen en initiatiefnemer van de NL-Awards. Aanleiding is het toegenomen belang van internet voor de omroepen. De jury onderschrijft dat belang in haar voorwoord: ‘Radio, televisie en internet zijn de drie pijlers waarop het regionale omroepbedrijf is gehuisvest. Kijkend naar de toekomst meent de jury dat dit fundament binnen afzienbare tijd verankerd zal worden in één grote steunpilaar: internet als het integrerende mediakanaal voor audio, video en tekst. Naast een journalistiek onafhankelijk medium dient de site ook het centrale portaal te zijn voor service, archivering en discussie’.

Meer informatie over de NL-Awards en de andere prijswinnaars is te vinden op www.nlaward.nl.

Bron: Omroep Brabant Persbericht d.d. 16-02-2006