Brabant Battle, de ultieme scholenstrijd!

Nieuwe TV quiz middel voor Provincie om ook jongeren te bereiken...

Woensdag 13 december start de nieuwe TV-quiz Brabant Battle op Omroep Brabant. Brabant Battle is een echte Brabantse quiz voor scholieren, waarmee de Provincie de jongeren wil bereiken. 
 
Dertien weken lang gaan 24 Brabantse scholengemeenschappen met elkaar de strijd aan voor de eretitel ‘Dé scholengemeenschap van Brabant’. In elke uitzending krijgen 8 eindexamenkandidaten van het VMBO, HAVO en VWO pittige maar informatieve en humoristische (video-)vragen over Brabant voorgelegd.

De opnamen van deze quiz vinden plaats één van de indrukwekkende fabriekshallen van het (Philips) Klokgebouw in Eindhoven. Tijdens de opnamedagen worden deze hallen omgetoverd tot een waar ‘battlefield’. Een fascinerende lichtshow, de stoere, industriële vormgeving van het decor, een talentvolle DJ en geïntegreerde publiekstribunes vormen een spectaculair onderdeel van de opnamen.

Brabant Battle is vanaf nu elke woensdag te zien op Omroep Brabant TV. De finale wordt uitgezonden op 7 maart, de dag van de verkiezingen van Provinciale Staten.

De Brabant Battle vindt niet alleen plaats op TV, maar ook op Internet. Via de door Integrace gerealiseerde site www.omroepbrabant.nl/brabantbattle kunnen ook kijkers thuis na afloop van de TV-uitzending deelnemen.