Google Custom Search Engine: krachtige zoektechnologie voor uw site

Uit de Google laboratoria is weer innovatieve nieuwe technologie ontsnapt met Google Custom Search, een zoekmachine die volledig kan worden toegesneden op een bepaald zoekgebied of verzameling van sites.

Google Custom Search Engine: krachtige zoektechnologie van Google voor uw siteGoogle Custom Search is nog in de bètafase, dus volgens Google zelf nog niet helemaal productierijp. Maar dat lijkt toch enigszins overbodige voorzichtigheid, in de praktijk functioneert de technologie uitstekend.

Met Google Custom Search kan een zoekmachine worden opgezet die gericht is op een bepaald vakgebied en groep van sites. Welke sites exact worden doorzocht kan zeer nauwkeurig worden aangegeven. Het is zelfs mogelijk om met een groep van gelijk geïnteresseerden te werken aan voortdurende verbetering van de zoekmachine.

Voor zakelijk gebruik echter veel interessanter is de mogelijkheid om Google Custom Search zoektechnologie in te zetten op de eigen site of groep van sites. Hierbij kan de "look en feel" volledig aan de eigen site worden aangepast. De zoekresultaten zijn daarbij in XML formaat beschikbaar voor de ontwikkelaar. Dit vergt wel de aanschaf van de Custom Search Engine Business Edition, maar die investering is beperkt.

Samengevat: met de Google Custom Search Engine kan de krachtige zoektechnologie van Google op eenvoudige wijze worden ingezet voor het zoeken op de eigen site.

Absolute randvoorwaarde daarbij is natuurlijk wel dat uw site goed indexeerbaar is voor Google. Maar daarvoor moet u toch al zorgen als u enige waarde hecht aan de vindbaarheid van uw site in het "grote" Google.

Integrace kan u ondersteunen met het integreren van Google Custom Search op uw site, en met het optimaal toegankelijk maken van uw site voor Google. Neem contact op met als u meer wilt weten!