Geheel vernieuwde editor in SiteManager versie 6.2

Site Manager release 6.2 is voorzien van een geheel vernieuwde editor, die een aantal belangrijke voordelen biedt ten opzichte van de vorige versie.

De belangrijkste wijzigingen zijn de volgende.

Knoppen die niet van toepassing zijn op de content die u aan het bewerken bent zijn ook niet actief.

gebruiksvriendelijke geheel vernieuwde editor

De editor toont de belangrijkste statistieken van de tekst (aantallen woorden en karakters) permanent in de onderbalk.

De editor kent een “multi-level undo-redo”, waarin exact gekozen kan worden welke acties ongedaan gemaakt moeten worden of juist opnieuw moeten worden gedaan.

Het plakken van teksten uit Word is vereenvoudigd en werkt ook voor Office 2007. Bij het plakken van Word teksten blijft alle essentiële opmaak behouden.  

In de HTML-view van de code bestaat nu de mogelijkheid om de HTML te formatteren, zodat deze beter leesbaar is. Alle editors in de modules kennen nu ook een HTML view, waardoor gevorderde gebruikers kunnen ingrijpen op de gegenereerde HTML code.

 

Dialogen

Alle dialogen zijn herzien. Het beheer van beeldmateriaal en van bestanden is overzichtelijker en sneller geworden. De dialogen zijn veel intuitiever, waardoor de editor nog eenvoudiger in gebruik is geworden.

De tabeleditor is sterk vereenvoudigd. U kunt bijvoorbeeld meerdere cellen in een tabel tegelijkertijd selecteren en daar in één keer dezelfde actie op uitvoeren.

Doordat alle dialogen gebaseerd zijn op Ajax zijn de prestaties sterk verbeterd.

 

Nieuwe functionaliteit

Het is mogelijk geworden om op een visuele wijze een image-map te creëren, en om snel thumbnails (verkleinde versies) van plaatjes te genereren.

Binnen de templates die SiteManager al kent kunt u nu additionele HTML-templates definieren. Dit kunt u inzetten voor additionele standaardisatie en om gebruikers een snelle start te geven bij content creatie.

De editor produceert HTML die voldoet aan de XHTML 1.1 norm.

Er is veel aandacht besteed aan toegankelijkheid voor mindervaliden; indien alle velden die gemarkeerd zijn met een rolstoeltje worden gevuld, voldoet uw site zelfs aan de strenge normen die de Amerikaanse overheid op dit gebied heeft geformuleerd (section 508)