Focus op Vakmanschap

Met het actieplan ‘Focus op Vakmanschap 2011-2015’ wil de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap dat studenten mbo-scholen in 2015 een dikke zeven als rapportcijfer geven.

Eind vorig jaar liet minister Van Bijsterveldt de bestuurbaarheid van mbo-instellingen onderzoeken door de commissie Oudeman. De aanleiding daarvan waren de berichten over onvoldoende kwaliteit van een aantal opleidingen. Een aantal van de aanbevelingen van deze commissie is opgenomen in het actieplan "Focus op Vakmanschap".

Als organisatie van werkgevers in het MBO heeft de MBO Raad een belangrijke coordinerende taak in de uitvoering van dit actieplan. Om de communicatie met de bestuurders van MBO scholen over dit omvangrijke en complexe actieplan te stroomlijnen is een extranet in het leven geroepen. 

Omdat zeker drukbezette bestuurders steeds meer gebruik maken van mobiele media, en met name tablets zoals de iPad, was een belangrijke vereiste dat dit extranet volledig responsive was. In combinatie met het feit dat er zeer veel gebruik wordt gemaakt van schema's was dit een aardige uitdaging, die echter met succes is aangegaan. De website is tijdig opgeleverd en levert forse besparingen op in het communicatieproces. 


Tags

  • Content Management
  • Online Communicatie
  • Responsive Design
  • Extranet